Takarmánygyártás

A keverő üzemünk elsődleges feladata a cégcsoportba tartozó állatállomány takarmányszükségletének kielégítése. A tojótyúkok és a tejelő szarvasmarhák részére gyártott dercés és granulált táp gyártása 2 vonalon történik, ami lehetővé teszi a párhuzamos gyártást, ezzel maximalizálva a kapacitás-kihasználtságunkat. Az üzem a szemes összemérés elvén alapuló, szakaszos üzemű. A 2 mérlegtartálynak és automatizált mérlegvezérlő mikrokontrollernek köszönhetően precízen tudjuk tartani az előírt receptúrát. A szemes termény darálása egy tárcsás darálóban történik, ami szintén teljesen automatizált, tehát a szemcseméret könnyedén változtatható az állatfajhoz és korcsoporthoz igazodva, a

tárcsák távolságának változtatásával. A lapátos keverő 120 másodperc alatt megfelelő homogenitásúra keveri a tápot, valamint itt van lehetőségünk a növényi olaj bedolgozására is. A dercés takarmány előállító kapacitásunk 10 tonna/óra. A granulált táp kiváló minőségét CLM 320 típusú granuláló biztosítja, ami az elektromos gyorsgőzfejlesztő berendezésnek köszönhetően minimalizálja az üzem környezetterhelését. A granuláló vonal kapacitása 2 tonna/óra. Mindkét gyártóvonal technológiai műveleteinek a folyamatvezérlését PLC valósítja meg.

Így az elméleti kapacitásunk dercés vonalon 30.000 t/ év , a granuláló vonalon 6000 t/év.  Alapvető célunk, hogy az általunk előállított növényeket használjunk fel, vásárolt takarmányok szempontjából pedig az hogy ellenőrzött minőséget vegyünk közvetlenül a gyártótól.

Czina Ferenc

Takarmányüzem vezető

Takarmányüzem

Cím

4177 Földes, Tetétleni útfél 0324/18