Pályázatok

Energetikai korszerűsítés a Földesi Rákóczi Mg Kft. állattartó telepein

A projekt keretében a Földesi Rákóczi Mg Kft. 4 állattartó telepén lévő, leromlott állapotú épületein energetikai korszerűsítést hajtott végre. A támogatás segítségével végrehajtott fejlesztés energitakarékosabb, környezetvédelmi szempontból is kedvezőbb, illetve gazdasági szempontból költséghatékonyabb üzemeltetést eredményez.

A projekt tartalmának részletes bemutatása

Társaságunk 4 teleppel rendelkezik, melyeken az alábbi fejlesztéseket hajtottuk végre:

A földesi szarvasmarha telepen a fejőház fűtése, a fejőház szociális rész és a szociális épület került korszerűsítésre. Továbbá egy 100 kwp teljesítményű napelemes rendszer telepítése valósult meg.

 

A baromfitelepek

Földesi jércenevelő telep: A telepen 2 db jércenevelő épület található, melyekre egy 150 kw teljesítményű napelemes rendszer került telepítésre.

Földesi tojótelep: A telepen 4 db 1.095 m2-es ól található, melyben a tojó állomány tartása valósul meg. A fejlesztés keretében a telepen egy 100 kw-os teljesítményű napelemes rendszer és napkollektor került kialakításra, továbbá az energiahatékonyság javítására a szociális épület energetikai korszerűsítése, 4 db épület légbeejtőinek és hűtésének korszerűsítése, illetve 2 db épületben komplett technológiai korszerűsítése, valamint nyílászáró csere valósult meg.

Sáp tojótelep: 4db 1.150 m2-es épület található a telepen. Az istállókra egy 50 kw teljesítményű napelem rendszer, valamint hűtőpanelek kerültek, továbbá lecserélésre kerültek az épületek nyílászárói. A telepen továbbá található egy szociális épület, mely energetikailag szintén felújításra került.

A támogatás sikeres felhasználásával gazdaságunk versenyképesebben folytathatja termelését mind a hazai, mind a nemzetközi piacon. Társaságunk számára fontos a környezetvédelem, melyhez a zöldenergia felhasználásával szintén hozzájárul a projekt, továbbá a megfelelő technológia kialakításával állataink tartási körülményei is jelentősen javultak. A projekt összességében hozzájárult hazánk gazdaságának fejlődéséhez, illetve a biztonságos élelmiszerellátás megvalósulásához.